Načini plaćanja – fleksibilni načini za jednostavno i sigurno plaćanje

Plaćanje prilikom preuzimanja proizvoda na adresi

Prilikom naručivanja proizvoda, možete odabrati opciju da plaćanje vršite pri preuzimanju proizvoda, tzv. plaćanje pouzećem. Kad dostavljač brze pošte stigne na Vašu adresu, možete pogledati proizvod i ukoliko je to proizvod koji ste poručili, plaćate dostavljaču gotovinom.

Plaćanje karticom na Vašoj adresi je moguće samo u slučaju kada dostavljamo našim dostavnim vozilom, a ne putem brze pošte. Dostave na adresu našim dostavnim vozilom radimo na teritoriji Sarajeva i okolice.

Sigurno plaćanje na online shopu

Unutar našeg online shopa, implementirali smo najsigurniji online sistem plaćanja putem Monri platforme.

Monri Payments d.o.o. je pružatelj e-commerce i POS – Point of Sale usluga (terminal za plaćanje) koji omogućava visokokvalitetne usluge u prihvatu i obradi transakcija elektronskim putem. Monri platforma je poznata kao vrlo često korišten sistem za online plaćanje, koji financijskim institucijama i trgovcima iz cijeloga svijeta nudi širok raspon jednostavnih, inovativnih i funkcionalno bogatih rješenja za obradu finansijskih transakcija.
Dodatno, Monri je ISO/MSP, Internet Payment Service Provider (IPSP) i Payment Facilitator za Visa i MasterCard registriran od strane klijenata u regiji Jugoistočne Europe. Platforma za plaćanje i svi procesi licencirani su po PCI DSS Level1 standardu.

SSL prijenos podataka "Secure Socket Layer" Kako bismo sigurno obradili vaše korisničke podatke, koristimo prijenos "Secure Socket Layer" (SSL). Vaši lični podaci su šifrirani sa sigurnosnom 2048-bit enkripcijom tako da ih neovlaštene osobe ne mogu pročitati dok se prenose putem Interneta. Tako vam nudimo najveću moguću sigurnost podataka.

Monri platforma je dugogodišnji partner sa UniCredit bankom, a sa kojom omogućavaju sigurno i jednostavno plaćanje putem slijedećih kartica:

  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro

Uz to, omogućena je i kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCredit Card platnih kartica (Visa Classic, MasterCard/Visa Revolving i Golden Visa).

Bez obzira koju bankovnu karticu posjedujete i kod koje banke, možete izvršiti plaćanje na našem online shopu uz visoku sigurnost plaćanja karticama.

Monri platforma u saradnji sa Intesa SanPaolo Bankom omogućava prihvat i autorizaciju American Express, Maestro, MasterCard i Visa kartica, te kupovinu/plaćanje na rate sa Visa Inspire i American Express karticama.

Na online shopu izražene su cijene za jednokratko plaćanje gotovinom ili karticom. U slučaju plaćanja na rate, cijene mogu odstupati ovisno od banke putem koje plaćate, kao i od broja rata. Prilikom plaćanja na rate, banke naplaćuju dodatne provizije koje variraju u zavisnosti od toga o kojoj banci je riječ, kao i od broja rata, zbog čega smo primorani u određenim slučajevima uvećati cijene kada se vrši plaćanje na rate.
Mnogo više informacija i detalja o Monri platformi možete pročitati na njihovih oficijelnoj stranici www.monri.com.

PayPal – Da, Da, radi u BiH

Na našem online shopu nudimo mogućnost plaćanja putem PayPal-a, svjetski najpouzdanijeg i najpoznatijeg sistema online plaćanja.
Nakon što ste odabrali proizvode koje želite kupiti, unutar „Korpe“ bit će ponuđena i opcija plaćanja putem PayPal sistema.
Prilikom kupovine, nakon klika na plaćanje putem PayPal sistema, otvorit će se PayPal zvanična web stranica unutar koje se prijavljujete sa Vašim podacima i vršite plaćanja prema datim instrukcijama. Na ovaj način se plaćanje ne obavlja na našem online shopu, nego u PayPal aplikaciji, što omogućava dodatnu visoku sigurnost zaštite Vaših podataka. Nakon izvršene procedure plaćanja, dobit ćemo obavijest o uplati i kontaktirati Vas kako bismo potvrdili narudžbu i informisali Vas o vremenu isporuke kupljenog proizvoda na Vašu adresu.

Prilikom procesa narudžbe proizvoda, kroz „Korpu“ se prikazuje polje za upis Vašeg broja mobitela, koji je potreban zbog potvrde narudžbe i za eventualne druge detalje u vezi sa proizvodom. Pored toga, broj mobitela je potreban i dostavljaču brze pošte koji će Vas pozvati na navedeni broj telefona kako biste preuzeli kupljeni proizvod.

Plaćanje za pravna lica – elektronsko bankarstvo (virmansko plaćanje)

Ukoliko želite kupiti određeni proizvod, a da plaćanje izvršite kao pravno lice, odnosno putem virmana, sa nama to možete uraditi veoma brzo i jednostavno. Potrebno je da nam pošaljete e-mail na prodaja@electronic.ba u kojem ćete navesti koji proizvod želite kupiti i naziv Vaše kompanije. U kratkom roku ćete dobiti e-mail sa predračunom za plaćanje.

Ovaj proces možete ubrzati tako što ćete u inicijalnom e-mailu poslati ID broj i informacije o sjedištu Vaše kompanije, čime se skraćuje potrebno vrijeme za kreiranje predračuna. Nakon izvršene uplate prema predračunu, možete nam putem e-maila poslati potvrdu o plaćanju i mi Vam odmah šaljemo proizvod na adresu.

Povrat novca nakon plaćnja

Ukoliko ste izvršili uplatu, ali ste se u međuvremenu predomislili za kupovinu, moguće je jednostavno izvršiti povrat novca na Vašu karticu. Potrebno je samo da se javite na e-mail adresu prodaja@electronic.ba ili putem Viber broja +387 61 840 845 i mi ćemo izvršiti povrat uplaćenog iznosa.

Plaćanje u Electronic Center prodavnicama

Za sve proizvode nudimo mogućnost online rezervacije proizvoda na našem online shopu i preuzimanje rezervisanog proizvoda u jednoj od naših prodavnica. U tom slučaju možete birati opciju da plaćanje izvršite u našim prodavnicama gotovinom ili bankovnom karticom.
Proizvod će biti rezervisan na Vaše ime, a prilikom dolaska u našu prodavnicu preostajemo Vam samo veoma jednostavno i brzo plaćanje proizvoda.

Na našem online shopu moguće je izvršiti online plaćanja proizvoda, a da proizvod preuzmete u nekoj od naše četiri prodavnice. OVDJE možete pronaći detaljnije informacije o prodavnicama